احزاب یا شبکه های اجتماعی؟
۴ - محدودیت یا ممنوعیت برای فعالیت احزاب و تشکلهای سیاسی در انتخابات در مقایسه با دورههای قبل چه آثاری بر جامعه و تشکلهای سیاسی در دوران انتخابات برجای گذاشت؟ آینده این تشکلها را در انتخابات پیش رو چگونه میبینید؟ آیا در انتخابات اخیر فعالیت تشکیلاتی وجود داشته است؟
موضوع تعریف یا مدل تشکیلات است نه ضرورت، عدم ضرورت یا اهمیت اش.
اگر منظور از تشکیلات سازمان هرمی معمول در احزاب است پاسخ منفی است یعنی به معنای کلاسیک تشکیلات هرمی جدی در انتخابات نبود و اگر هم بود میزان تاثیر گذاری آن قابل توجه نبود.
به نظر من تا مدتها نیز اجازه تشکیل و فعالیت به احزاب متمایل به تغییر در سطح گسترده و سراسری داده نمی شود یا لااقل فعالیت آنها با موانع جدی روبرو میشود.
اما اگر منظوراز تشکیلات مجموعه ای از روابط در چارچوب نظم مشخصی است که لزوما سلسله مراتبی نیست پاسخ مثبت است.
انتخاباتی که در آن اکثریت به همه یک فهرست واحد رای میدهند حتما تشکیلاتی است یعنی مبتنی بر روابط و نظم مشخصی است که به آن شبکههای اجتماعی میگوییم.
شما هم حتما تایید میکنید که رای دهندگان به واسطه دستور تشکیلاتی رای ندادند بلکه به دلیل متقاعد شدن نسبت به اینکه برای ادامه پروژه تغییر باید به کسانی رای داد و به کسانی رای نداد و در پاسخ به یک مرجع (آقای خاتمی) که او هم آنها را به مشارکت تمام و کمال دعوت میکرد (همان ماجرای تکرار میکنم) پای صندوقها رفتند.
بنابراین میبینید با وجود آنکه ایجاد محدودیت و ممنوعیت برای احزاب به هر حال در فرایند دمکراسی سازی و پیشبرد تغییر مانع ایجاد میکند اما در عین حال شبکهها این مانع را دور میزنند تا به هدف مورد نظرشان دست یابند.
شبکهها هم تشکیلات دارند اما تشکیلات افقی با پرنسیپها و اصول خاص خودش.
---------------------------------
نوشتار مرتبط :
جایگاه مخالفان تغییر (۳ )
http://hafezehtarikhi.blogspot.ca/2016/12/blog-post.html
---------------------------------
نوشته های دیگر را در تلگرام دنبال کنید:
https://telegram.me/gozaresh1395
نوشته های دیگر را در تلگرام دنبال کنید:
https://telegram.me/gozaresh1395
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر