۱۳۹۵ آذر ۱۹, جمعه

مردم و انتخابات ( ۳ )


جایگاه اجتماعی مخالفان تغییر 


۳ - آیا تغییر رویکرد مردم در تهران یا چند شهر دیگر نسبت به انتخابات می‌تواند تغییر در رویکرد مردم ایران نسبت به انتخابات محسوب شود؟ آیا اساسا تهران در ایران تاثیر دارد و می‌توان شرایط تهران را به کل ایران تعمیم داد و از آن نتایج عملی برای کل ایران گرفت؟

تغییرات در سطح کشور قطعا یک‌دست نیست. 

شرایط تهران با شرایط زاهدان یا بندرعباس تفاوت‌های جدی دارد. اما این به معنای جهت متفاوت تغییرات نیست. موج تهران دیر یا زود به حاشیه‌ای‌ترین مناطق ایران می‌رود.

 وقتی در دنیای کنونی موج آرا، اندیشه‌ها و تمایلات اجتماعی از مرزها عبور می‌کند و به سرعت از کشوری به کشور دیگر و از منطقه‌ای به منطقه دیگر می‌رود، انتظار اینکه موج تغییر از تهران به آستارا، زاهدان، بندرعباس، سنندج و خرمشهر برسد، دور از واقع نیست.

 در مورد شهرهای بزرگ مثل اصفهان، شیراز، اهواز، تبریز و رشت اساساً برخی اوقات همزمانی رخ می‌دهد. در واقع با این گسترش و نفوذ شبکه‌های ارتباطی و اینترنت، فاصله‌های جغرافیایی موضوعیت خودشان را از دست داده‌اند. 

اما با این وجود، هرگونه تعمیم باید با ملاحظاتی انجام شود. چون هنوز بسیاری از متغیرهای محلی و خاص نیز در گرایشات و مطالبات مردم اثرگذار هستند. به علاوه نابرابری در سطح توسعه یافتگی استان‌ها و مناطق نیز بسیار زیاد است، در استان‌هایی که بافت اقتصادی کمتر صنعتی و بیشتر کشاورزی و سنتی است. سرعت تغییر آهسته‌تر است. 

برای همین به نظر می‌رسد. مخالفان تغییر و اصلاح تا حد زیادی تهران را از دست رفته می‌دانند و روی مناطق دیگر سرمایه‌گذاری می‌کنند. آنها به ویژه هنوز روستاها را حیاط خلوت خودشان می‌دانند و تصور می‌کنند تا اطلاع ثانوی می‌توانند روی ساکنان روستاها حساب کنند به ویژه که هنوز نفوذ نهادهایی مثل کمیته امداد و …در این مناطق زیاد است.


وبلاگ : 

به همین دلیل بتازگی سپاه پاسداران  « قرار گاه پیشرفت و آبادانی » را برای روستا تشکیل داده است تا از ظرفیت مناطقی که توسعه نیافته اند برای کند کردن خواسته ها یا جلو گیری از رشد تغییرات اجتماعی و مطالبات تازه در این مناطق استفاده  کند.  

سردار رمضان شریف مسئول روابط عمومی کل و سخنگوی سپاه :

«‌ پیشرفت و آبادانی مناطق محروم کشور در ابعاد اشتغال زایی، فرهنگی، سلامت و زیرساخت‌های مورد نیاز از طریق توانمندسازی رشد و ارتقای ظرفیتهای انسانی و طبیعی را مأموریت قرارگاه پیشرفت و آبادانی »





این وظایف که موازی وظایف دولت است در واقع برای بهره برداری برای انتخابات آینده است. فکر نکنیم  سپاه خودسرانه به این کارها دست می زند، بلکه دقیقن سپاه مجری خواسته های ولی مطلقه ی فقیه است.

این هم نظر تازه ی ولی مطلقه ی فقیه در این مورد:


ایشان به یک نکته دیگر درخصوص بسیج اشاره کردند و افزودند: ما نمی خواهیم بسیج را به عنوان یک رقیب برای قوه مجریه قرار دهیم بلکه بسیج به عنوان یک مکمل و امید بخش می‌تواند برای جهت دهی صحیح به قوه مجریه و همچنین کمک در عرصه های عملی حضور داشته باشد.



اما روند رو به رشد خواست تغییرات با این برنامه ها نه تنها کند نمی شود، بلکه این نیروها در برابر واقعیت های جامعه که  هر روز بیشتر نمایان می شوند، خواه ناخواه مجبورند تمکین کنند. 

-----------------------------
نوشته مرتبط  : 

مردم و انتخابات (‌۲ ) 

شبکه های اجتماعی : 

http://hafezehtarikhi.blogspot.ca/2016/11/blog-post.html

----------------------------------------------
نشانی تلگرامی وبلاگ با مطالب تلگرافی : 
gozaresh1395

-----------------------------------------------

هیچ نظری موجود نیست:

var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-20716781-5']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();